PRIHLÁSENIE NOVINKY E-SHOP

Diskusia - WINDSURF - uchytenie dosiek pod strop garaze -poradte

» Návrat na prehľad tém

» jaskop   
jaskop
04.05.2016 14:10:58
uchytenie dosiek pod strop garaze -poradte

Cafte borci,

pomali dokoncujeme nasu babilonsku vezu, a nastal cas zaplnit garaz vercajgom vsetkeho druhu, tak reku ci mi poradite nejake rozumne uchytenie WS dosiek pod strop.Co-to mam vymyslene, ale vsetky rady/napady sa pocitaju. Prip. ak mozte poslat foto (kto mate obdobne riesenie), tak na jasenovec.p@gmail.com./> Blizsie specif.: garaz ma sirku 3,2m, WS dosky max 2.9, chcem dat 2 dosky vedla seba, tesne pod strop.
Dik,
Jaskop


» Pridaj príspevok k téme

Príspevky: 2         Výpis:    
Wsurfer Wsurfer   07.06.2016 o 14:33
 
RE: uchytenie dosiek pod strop garaze -poradte

ahoj, neviem ci uz nie po funuse ale mam tiez podobne riesenie uz roky v garazi, tak ako Stanislav. Jedna vyrazna zmena tu ale je: uchytenie ruriek nie je na popruhoch ale na zamurovanych trnoch, takze konstrukcia je pevna. Tiez mam dve rurky ktore su pozdlzne s osou garaze a plavaky, plachty a stazne s rahnami su na nich ulozene priecne (mam este sirsiu garaz ako ty). Uchytavacie trne som si vyrobil sam z beznych zeleznych stavebnych prutov co sa bezne davaju ako armatury do betonu. Narezal som ich na potrebnu dlzku a ohol do tvaru priblizneho ''S'' (prave uhly). Jednu nozicku S som zamuroval do stropu (do dutej tvarnice) a spodna nozicka S vodorovne sluzi na napichnutie rurky. To iste na opacnej strane rurky a pre druhu rurku to iste. Rurky mam tiez obalene tak ako Stano, len som ich nerezal ale na rurky navliekol pred konecnou montazou. Na rurky som pouzil stary hlinikovy stazen rozrezany na polovicu. Takze ulozny priestor ma dlzku asi 2 m. Vzdialenost paralelnych ruriek mam asi o nieco vacsiu, cca 170 cm. Dolezita je vsak najma svetla vyska od stropu - to zalezi od toho ako vysoku mas garaz, kolko chces pod strop podvesit a ako si sam vysoky. Ja som si zavesil rurky asi 35-40 cm od stropu, takze tam dam vacsinu WS materialu a zaroven to mam dost vysoko aby clovek beznej vysky do toho nevrazal hlavou aj ked len tesne.
Dufam ze popis bol dostatocne zrozumitelny a ak uz mas riesenie, vzhladom na to ze to pisem 2 mesiace po otvoreni temy, tak to snad pomoze inym.


Stanislav Stanislav   18.05.2016 o 22:31
 
RE: uchytenie dosiek pod strop garaze -poradte

Zo stropu zaves 2 a 2 popruhy, ktore budu drzat 2 paralelne kovove rury vzdialene asi 1,5 metra. Popruhy mozu visiet na hrubsej rure chytenej do bocnych stien, alebo na okach chytenych prostrednictvom hmozdiniek do stropu. Zalezi na konstrukcii garaze a stien.
Rurky na ktore polozis plavaky a obaly s plachtami su od stropu vzdialene tolko, aby si mohol sikmo vybrat plavak z garaze a ked je polozeny na rurke, vosli sa nan 1-2 rahna. Ja si este na plavaky kladiem aj autonosice, ked idem do autoumyvarky (kefy, nie rucna). Rurky su obalene penovou termoizolaciou na potrubie s teplou vodou. Rozrezane po dlzke a nasunute zhora.
Priemer do 30 mm. Dlzka rurok (sirka drziaka surfov) by nemala byt na celu sirku garaze (ak nemas dve formuly). Len nad autom (ja garazujem bez prutovej autoanteny). Vedla sa da chodit vystrety. Na konci rurok kde chodim mam nalepene kusky karimatky, aby som si neodrel celo (plesinu).

Dovetok: Popruhy preto, aby sa to casom dalo nastavit, ak by nevyhovovala vyska zavesenych rurok - nosicov.


 
 

Pridaj diskusný príspevok k téme


Ak chceš pridať diskusný príspevok, musíš byť prihlásený.




» Pridaj diskusný príspevok k téme s prílohou